Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Fanie Viljoen

@ Sunday Times Books LIVE

Moenie hierdie grillerige boeke lees nie

 

13 Spookstories

 

As daar nou een manier is hoe jy kinders aan die lees gaan kry, is dit met grillerige stories. Spoke, zombies, geraamtes, ruimtewesens – enigiets gevaarliks.

Maar eers moet jy die boek en die kind bymekaar uitbring. So doen jy dit:

  • Begin om die boek voor te lees, en wanneer die storie op sy interessantste is, hou jy op. Net so! Sê vir die kind: “As jy die res wil weet, hier lê die boek.” My biblioteek-onnie van hoërskool het dit so gedoen, want enige kind wat jy nuuskierig kan maak oor ‘n boek, kan jy in ‘n leser verander. En alle kinders is nuuskierig.
  • Die tweede manier om die kind by die boek te kry: Maak die boek iets wat hy nie veronderstel is om te lees nie. “Jy is nog te klein. Die boek is dalk te grillerig. Jy gaan dalk vanaand niks slaap nie.” Wys hom of haar ‘n paar illustrasies en klap die boek toe. Gaan steek dit weg waar hy/sy kan sien, en los dit net daar.
  • Natuurlik is dit lekker om sommer grillerige boeke saam as gesin te geniet. Sit die TV af. Maak ‘n komberstent in die sitkamer, kry baie kussings, eetgoed en die belangrikste … flitsligte om in die donker te lees. Boeklees word dan ‘n gebeurtenis wat die kind altyd sal onthou.

Hier is ‘n paar van my grillerigste boeke … (Klik op die skakels om meer uit vind.)

13 spookstories video

Lekker lees!

 

 

 

 

 

Please register or log in to comment