Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Fanie Viljoen

@ Sunday Times Books LIVE

Afrikaanse boeke op uitverkoping

Enige skrywer se hart gaan staan ‘n paar oomblikke lank stil wanneer jy die boek waaraan jy so lank gewerk het op ‘n boekuitverkoping sien. Jy wil jou woorde, jou nagte van wakkerbly, jou oggende van vroegopstaan, jou karakters, jou kinders net daar red, al beteken dit ook jy moet al vyf of ses of sewe kopieë koop.

So het ek ook gevoel toe ek my boek Klits Kronkel en die Vlammende Swaard ‘n jaar of wat gelede daar raakloop. Jy kry jou boek jammer, maar wat moet jy maak? Die uitgewers waarsku jou nie dat jou boek teen ‘n appel en ‘n ei gesmous gaan word nie. Hulle waarsku jou nie dat jou hart daar voor die uitverkopingtafel gaan agterbly nie, so bly liewer weg.

Ek sien vanoggend Exclusive Books het ‘n uitverkoping aan. Genadiglik sien ek nie een van my boeke nie, maar daar lê hope Afrikaanse boeke wat die een literêre prys na die ander verower het.

Beteken dit uitgewers (en skrywers) is uit voeling met die mark? Het die uitgewer bloot te veel boeke gedruk en nou lê hulle die stoorkamer vol? Was die oorspronklike prys te hoog? Skakel lesers oor na e-lesers? Of was die boek nie regtig so goed soos die literêre prys ons wou wysmaak nie?

Wat dink jy?

 

Klik hier om Fanie se webblad te besoek.

 

Please register or log in to comment